Home / הצעות

הצעות

מעולם לא פגשתי מורה שאמר לי שהוא לא היה שמח לשמוע על רעיונות כיצד לשפר את הכנסתו

אבל לא היה אחד שלא שאל אותי מיד

איך עושים את זה?

אז, הנה  ריכזתי כאן לכבודך הצעות מעשיות עם הסברים איך לעשות את זה.

צריך כמובן להביא בחשבון שלא מספיק רק לשמוע את ההצעה. צריך להביא בחשבון שהיישום כרוך בתהליך עבודה  על מנת להוציאו לפועל. כל ההצעות להלן בנויות על אותו תהליך עקרוני, הכולל נוסחה פשוטה והגיונית המורכבת מארבעה חלקים:
א. בחירה וביסוס תחום העיסוק המקצועי – ההצעות להלן מורכבות ברובן מניצול כישורים הקיימים אצלך המורה, ויחד עם זאת, לעיתים יש צורך בהשלמת הכשרה.
ניקח לדוגמא את הכיוון של פיתוח תחום אימוני לאנשי חינוך, שנפרט אותו להלן. מורים ומחנכים עוסקים בעבודתם היום יומית באימון תלמידים, הורים ולעיתים גם מורים עמיתים. הכישורים ואפילו הניסיון קיימים כבר. יחד עם זאת, מורה שירצה להתמחות בתחום של אימון מבוגרים יצטרך להשלים הכשרה נוספת בתחום האימון.
השלב הראשון, אם כן, הוא ביסוס התחום המקצועי שבחרת.
ב. פיתוח העסק האינטרנטי – אם הסעיף הקודם עסק ברכישת התוכן, הרי הסעיף הנוכחי עוסק בהקמת הכלים. "החנות" האינטרנטית היא אתר, נוכחות במדיה חברתית, מערך של דפי נחיתה ודפי מכירה ומבנה שלם שפועל על מנת לשווק, לפרסם ולהכניס זרימת לקוחות רציפה וקבועה לעסק האינטרנטי. שלב זה דורש עבודה יסודית ורכישת כלים שלרוב המורים הם חדשים ואינם מצויים בארגז הכלים המקדמי שלהם.
ג. שיווק, תיפעול ויצירת התנועה – בשלב זה למעשה "מרימים את שאלטר" ומתחילים להפעיל את המערכת שנוצרה בשני השלבים הקודמים. כעת מתחילים לתפעל את העסק החדש ולהפוך אותו להכנסה ע"י קבלת פרויקטים ולקוחות.
פה מושלם המהלך העקרוני ומכאן ואילך המוקד עובר לשכלול ההישגים והתוצאות.
ד. אופטימיזציה ושיכלול העסק – העסק "נוסע" וכעת אנחנו בשלב מתקדם של שיכלול העסק, ייעול ואוטומציה של תהליכים, מיקור חוץ של חלק מהפעולות, יצירת שתפי"ם עם בעלי עסקים אחרים, פיתוח שירותים ומוצרים נוספים ומשלימים ועוד. מהשלב הזה ואילך, המורה יהנה מביסוס כלכלי משמעותי ומביטחון תעסוקתי מלא, ביטחון תעסוקתי שלא רק תלוי בבית הספר או המוסד החינוכי בו המורה מלמד אלא גם מעסק אינטרנטי מניב.
כל ההצעות להלן בנויות על אותה נוסחה. לאחר שאתאר כל הצעה בפני עצמה, אספק לך תשובות ברורות לארבע שאלות מהותיות בדרך לקבלת ההחלטה:
1. מהי רמת הקושי ברכישת המיומנויות או הכישורים הדרושים להשקת העסק?
2. מהי רמת הקושי בפיתוח המערך השיווקי של העסק?
3. כמה זמן נדרש על מנת לפתח את העסק?
4. מהי התוחלת הכלכלית הצפויה מהעסק?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *